Cavere en Kiwanis uit Malle schenken 20 laptops aan lagere scholen in Malle

Nieuws

Malle – Kiwanis Malle schenkt 20 laptops aan de lagere scholen van Malle. Met de steun van leverancier Cavere uit Wuustwezel zorgt de vrijwilligersorganisatie er zo voor dat nog meer leerlingen tijdens de coronacrisis op digitale wijze de lessen kunnen volgen en voor school kunnen werken.

De coronacrisis heeft impact op iedereen. Ook scholen moesten hun werking ingrijpend aanpassen en leerlingen thuis, op digitale wijze, nieuwe leerstof aanbrengen. Dat is sowieso al geen evidente opdracht. Niet voor leerkrachten, maar zeker ook niet voor leerlingen én hun ouders. En wat dan als je thuis geen toegang hebt tot al die digitale kanalen? Als leerlingen geen laptop of internet ter beschikking hebben, wordt hun leerachterstand groter en dreigt deze crisis voor jaren impact te hebben op hen.

Oproep
Kiwanis Malle wilde hier graag iets aan doen. “We kwamen op het idee om laptops te schenken aan  leerlingen in Malle, die daar momenteel nog geen gebruik van konden maken”, vertelt Geert Vyncke, voorzitter van Kiwanis Malle. Op basis van het idee van Kiwanis lanceerde het gemeentebestuur een oproep naar alle basisscholen van Malle. “En de reacties waren bijzonder positief”, klinkt onderwijsschepen Elisabeth Joris tevreden. “Elke school reageerde op onze oproep en krijgt van Kiwanis één of meerdere laptops.”

In totaal schenkt Kiwanis Malle 20 laptops aan de scholen. Die worden verdeeld onder de gemeentelijke basisschool De Horizon, vrije basisschool Sint-Jan-Berchmanscollege, vrije basisschool Mariagaarde, GO! basisschool ‘t Park, vrije kleuter- en lagere school Immaculata en de vrije basisschool voor buitengewoon onderwijs De Mostheuvel. “De gemeente Malle wil Kiwanis Malle en Cavere uitdrukkelijk bedanken voor hun zeer tastbare bijdrage aan de leerkansen en de toekomst van onze Malse scholieren”, zegt Elisabeth Joris.

Kiwanis
Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie met als doelstelling de leefwereld van de minderbedeelden te verbeteren. De aangesloten lokale clubs werken autonoom en kiezen zelf hun sociale doelen. Kiwanis Malle geeft de voorkeur aan regionale, goed omlijnde projecten. Eerder gaf Kiwanis Malle het Huis van het Kind en De Speelbabbel in Malle al een financieel duwtje in de rug.