Agressief crypto-virus in omloop.

Nieuws

 

 

Agressief crypto-virus in omloop.

Beste Klant,

Reeds enkele malen waarschuwde Cavere u voor Crypto-virussen. Sinds vrijdag 12 mei is een nieuwe zeer agressieve variant in omloop.

De impact is zeer groot en duizenden bedrijven en overheden zijn reeds geïmpacteerd. Op de website van VRT nieuws vindt u ook meer informatie: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2976624

Vandaar sturen wij u terug enkele kritische veiligheidswaarschuwingen. Neew even de tijd om deze informatie aandachtig te lezen en toe te passen. Deel deze informatie ook met uw collega’s en medewerkers!

Open geen mails die verdacht lijken!

Mails verstuurd vanuit gas-, water, elektriciteitsbedrijven en andere nutsvoorzieningen gelieve niet te openen.
Door de te klikken op de bijgevoegde link activeert u de cryptolocker. Deze zal al uw bestanden in uw bedrijfsnetwerk gaan versleutelen.

Verwijder de e-mail ZONDER hem te openen en KLIK zeker NIET op de link.

Wat is het?
Crypto virussen, zoals bijvoorbeeld Cryptolocker en CTB-locker, komen bijna altijd in uw netwerk doordat iemand binnen het bedrijf een geïnfecteerde bijlage opent of gewoon op een link klikt van een malafide e-mail. Hierdoor worden alle bestanden op alle servers en pc’s in het netwerk geëncrypteerd en onbruikbaar! 

Open daarom nooit bijlages en klik nooit op links van e-mails als u:

  • niet weet wat het is
  • de verzender van de e-mail niet kent
  • twijfelt aan de echtheid van de mail

Als u de vraag krijgt of u een programma wil uitvoeren, antwoord altijd “NEEN”.

Dit virus verspreid zich via email. Nadat het virus is gestart zal het verder verspreiden op het interne netwerk. Dit kan vermeden worden indien bepaalde windows updates zijn geïnstalleerd.
De update die nodig is MS17-010. Indien wij dienen te controleren of deze update aanwezig is en eventueel ook installeren graag bevestiging op deze mail.

Als u hierover vragen heeft of twijfelt, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten,
Cavere

03 369 95 02
helpdesk@cavere.be