Opgelet! Agressief Crypto-Virus In Omloop. Lees Deze Tips

Nieuws

 

 

Agressief crypto-virus in omloop. Lees deze tips

Beste Klant,

Reeds enkele malen waarschuwde Cavere u voor Crypto-virussen. Sinds deze week is een nieuwe zeer agressieve variant in omloop.

Vandaar sturen wij u terug enkele kritische veiligheidswaarschuwingen. Neem even de tijd om deze informatie aandachtig te lezen en toe te passen. Deel deze informatie ook met uw collega’s en medewerkers!

Variante deze week = BPOST
Indien u een mail ontvangt van BPOST met de melding dat er een pakket niet kon worden afgeleverd of dat er een verkeerd pakket bij u werd afgeleverd kan u deze best negeren. Door de te klikken op de bijgevoegde link activeert u de cryptolocker. Deze zal al uw bestanden in uw bedrijfsnetwerk gaan versleutelen. Deze mails kunnen zowel in het Frans als in het Nederlands worden verstuurd en zijn afkomstig van het e-mailadres bpost@ttnet.org

Verwijder de e-mail ZONDER hem te openen en KLIK zeker NIET op de link.

Wat is het?
Crypto virussen, zoals bijvoorbeeld Cryptolocker en CTB-locker, komen bijna altijd in uw netwerk doordat iemand binnen het bedrijf een geïnfecteerde bijlage opent of gewoon op een link klikt van een malafide e-mail. Hierdoor worden alle bestanden op alle servers en pc’s in het netwerk geëncrypteerd en onbruikbaar! 

Open daarom nooit bijlages en klik nooit op links van e-mails als u:

  • niet weet wat het is
  • de verzender van de e-mail niet kent
  • twijfelt aan de echtheid van de mail

Als u de vraag krijgt of u een programma wil uitvoeren, antwoord altijd “NEEN”.

Als u hierover vragen heeft of twijfelt, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten,
Cavere

03 369 95 02
helpdesk@cavere.be